Muffiny
Żaneta Targosz
Muffinki z dodatkiem wiórek kokosowych, czekolady gorzkiej i białej oraz truskawek.
Czas przygotowania 10 min.
Czas gotowania 25 min.
- 200 g mąki z zielonego groszku
- 130 g mąki pszennej
- 50 g wiórek kokosowych
- 80 g cukru (ksylitol/erytrytol)
- 5 kostek bialej czekolady
- 5 kostek gorzkiej czekolady
- 160 ml oleju rzepakowego
- 200 ml wody
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- kilka truskawek
- 3 jajka
Jedna muffinka ma ok. 162kcal - B 3,63g; T 9,95g; W 14,23g
Zamiast truskawek można dodać borówki lub inne owoce.
Czekoladę oraz wiórki kokosowe można dodać według własnych upodobań.
Mąka z zielonego groszku jest źródłem białka, żelaza, fosforu i potasu.